Home » Uw specialisten » Drs. H. Hoekstra

Orthopedisch chirurg: Drs. H. Hoekstra

  • Heup en Knie prothesiologie
  • Schouder prothesiologie
  • Schouder klachten
  • Sportletsel

 

Voornaam

:Henk
Geboortejaar :1956
In St. Anna sinds :1994

 

‘Steeds afwegen: wat is de winst voor de patiënt?’

‘Er is enorm veel veranderd in de bijna 20 jaar dat ik orthopedisch chirurg ben in het St. Anna. Toen ik begon waren we met z’n tweeën, nu zijn we met zes orthopedisch chirurgen. Ik ben enorm trots op die groei omdat de patiënt er ook echt beter van is geworden. We hebben meer tijd voor een patiënt dan in het begin en zijn voortdurend bezig met hoe we de zorg beter kunnen maken. 

Iedereen heeft zijn speciale aandachtsgebieden, ook ik. Maar  ik voel me toch vooral een allround orthopedisch chirurg. Het bijzondere aan dit vak vind ik de mix tussen technisch vakmanschap en goed oog hebben voor je patiënten. Wie opereer je en waarom? Je moet steeds afwegen: wat is de winst voor de patiënt? Voor de ene patiënt is een nieuwe heup geweldig, een ander is daar niet beter mee af omdat bijvoorbeeld het revalideren te zwaar is. Vaak komen hier ook werkende mensen met schouder of nek-problemen. Ook dan is opereren niet altijd de oplossing. Daar moet je eerlijk over zijn, ook al kost het vaak meer moeite om een patiënt uit te leggen waarom je níet opereert, dan waarom je wél gaat opereren. 


Tevreden patiënten

We hebben een heel tevreden patiëntenpopulatie. We doen geen levensreddend werk, maar voor de meeste patiënten verbetert hun kwaliteit van leven enorm na een ingreep. Ze hebben geen pijn meer of veel minder pijn en kunnen weer vrij(er) bewegen. Het mooie van het St. Anna is dat het hier relatief kleinschalig is. We hebben geen artsen in opleiding rondlopen, patiënten hebben in principe altijd contact met dezelfde medisch specialist. Daardoor leer ik mijn patiënten ook echt kennen.Ik denk dat patiënten mij zien als een orthopedisch chirurg die technisch vaardig is, recht door zee en doet wat hij zegt. Bij mij moet je niet zijn voor de gezellige verhalen.  Ik modder niet aan met patiënten maar kijk of en wat ik kan doen voor mijn patiënten. En kan ik iets doen, dan doe ik het goed.’ 


Aandachtsgebieden:

  • Heup en Knie prothesiologie
  • Sportletsel
  • Schouder klachten 


Bijzonderheden:

Orthopedisch chirurg die van de hele maatschap al het langst aan het St. Anna verbonden is.Ook werkzaam voor het St. Anna in het Pantaleon Medisch Centrum [I2] in Panningen.