Home » Aandoeningen » Sportletsel » Elleboog pols en hand klachten

Elleboog pols en hand klachten

Als iemand last heeft van de elleboog, hand en/of pols, dan is er vaak sprake van overbelasting. De tenniselleboog (pijn aan buitenkant elleboog) is daar een goed voorbeeld van  of de golferselleboog (pijn aan binnenkant elleboog). Als er sprake is van overbelasting kunnen de klachten vaak met rust, een gipsbehandeling of injectie met corticosteroïden behandeld worden.

Slijtage kan ook een reden zijn van klachten. Dan kan verwijdering of vervanging van het gewricht door een prothese een oplossing zijn. Daarom is het belangrijk de onderliggende oorzaak van de klachten goed te onderzoeken.

Vaak ontstaan klachten aan de hand/pols of elleboog door een val op de hand. Er kunnen dan bepaalde banden rond botten of kraakbeen scheuren waardoor er instabiliteit kan optreden en het gewricht niet meer goed beweegt. Op langere termijn kan dan weer slijtage optreden.

Daarom is het belangrijk om dit soort letsels in een vroeg stadium vast te stellen en te behandelen. Als er sprake is van tintelingen in de hand en vingers kan er sprake zijn van een verdrukking van de zenuw in de handpalm (carpale tunnel syndroom ). Het blijven ‘hangen’ van één van de vingers is ook een frequent optredende  klacht. Dergelijke aandoeningen kunnen via een kleine ingreep onder lokale verdoving worden verholpen.

Uw elleboog, pols en hand specialist:

Drs. R. Bogie

Link naar de website Zorg voor Beweging waar klachten van de elleboog, pols en hand zijn beschreven.