Home » Aandoeningen » Sportletsel

Anna is Sport

Het St. Anna Ziekenhuis en sport is een onlosmakelijke combinatie. De maatschap orthopedie van het St. Anna Ziekenhuis heeft een schat aan ervaring als het om sportletsels gaat waar niet alleen topsporters van profiteren, maar ook recreatieve sporters. Al meer dan 25 jaar de medische partner van PSV en vele andere topsporters.  Momenteel is de maatschap orthopedie direct betrokken bij de medische begeleiding van PSV, het Nederlands heren hockey team, de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond en NOC-NSF. De orthopeden werken binnen Topsupport nauw samen met sportartsen, fysiotherapeuten en inspanningsfysiologen. Veel voorkomende sportletsels  zijn schouderaandoeningen, knieletsels, elleboog-, pols- en handklachten.

Voor mensen die in het weekend een blessure hebben opgelopen op het sportveld, is er elke maandagavond spreekuur.

De specialisten die het meest betrokken zijn bij de (sport)orthopedie zijn Dr. van Zoest, dr. Bogie en dr. Sybesma

Dr. Sybesma kan bogen op een enorme persoonlijke ervaring in de duursport (ze werd wereldkampioen op de duatlon en was een wereldtopper op de triatlon) maar ook op het gebied van sport orthopedische letsels behoort ze tot de wereldtop.

Dr. Van Zoest behoort tot een select groepje artsen in Nederland die bij NOC-NSF de masterclass topsportgeneeskunde volgen. Hij zit verder in de medische staf van PSV en is de teamarts van het Nederlands heren hockey team.

Dr. Bogie was consulent bij voetbalclub MVV en zit in de begeleiding van jong PSV. 

Iedere topsporter eist een maximale prestatie van zichzelf maar ook van zijn begeleiding. Wij zijn in staat deze begeleiding te geven gezien onze lange staat van dienst in de topsport. Samen met onze sportartsen, fysiotherapeuten en inspanningsfysiologen op TopSupport en ons netwerk van externe sport fysiotherapeuten kunnen we de topsporter maar ook de recreatieve sporter optimaal faciliteren. Want als er iets belangrijk is voor een sporter is het een goede samenwerking tussen de verschillende ondersteunende disciplines. 

Je zou kunnen zeggen dat de recreatieve sporter kan profiteren van onze ervaring in de topsport.