Home » Kenniscentrum » Waarom een Kenniscentrum?

Waarom een Kenniscentrum?

In de moderne gezondheidszorg is het belangrijk om te laten zien wat het effect is van behandelingen en te weten hoe je behandelingen steeds verder kunt verbeteren. Dat willen medisch specialisten zelf graag weten, maar ook patiënten, overheid en zorgverzekeraars vragen daar steeds vaker naar.


De orthopedisch chirurgen in het St. Anna Ziekenhuis vinden het ook heel belangrijk u te behandelen naar de nieuwste en best bewezen wetenschappelijke inzichten. Daarom is in 2006 het Kenniscentrum Orthopedie opgezet. Dit is een stichting waarin dr. W. van der Weegen werkzaam is. Hij werkt samen met de orthopedisch chirurgen in het St. Anna Ziekenhuis aan wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelmethoden en werkwijzen. Maar ook wordt onderzoek gedaan naar de effectiviteit van al bestaande behandelingen.

Veel onderzoek vindt plaats in laboratoria en met proefmodellen, maar het kan ook zijn dat u als patiënt het verzoek krijgt om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek. De keuze om mee te doen is altijd aan u.