Home » Praktische patiënteninformatie » Wat is orthopedie?

Wat is orthopedie?

Orthopedie is het medisch specialisme dat zich richt op diagnose en behandeling van aandoeningen van het ‘bewegingsapparaat’. Het bewegingsapparaat bestaat uit alle botten, gewrichten, kapsels, banden, spieren, pezen en bijbehorende zenuwen en bloedvaten van het menselijk lichaam.Problemen hiermee kunnen voor veel  pijn en ongemak in het dagelijks leven zorgen. Voor behandeling kan een operatie nodig zijn. Bijvoorbeeld om de stand van botten of gewrichten te veranderen, om gewrichten vast te zetten of te vervangen of bijvoorbeeld breuken vast te zetten. Soms bestaat de behandeling uit (beweeg)adviezen, hulpmiddelen, een gipsbehandeling, pijnstilling of fysiotherapie.

Met alle orthopedische klachten kunt u bij de orthopeden in het St. Anna Ziekenhuis terecht. Bijzondere kennis en ervaring hebben de Geldropse orthopeden met:

Knie- en heupproblemen door slijtage (artrose)
Sportletsel
Kinderorthopedie
Aandoeningen aan voet- en enkel


Meer informatie?
De Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) is de beroepsvereniging van Orthopedisch Chirurgen in Nederland. Ook de orthopeden van het St. Anna Ziekenhuis zijn hierbij aangesloten. Op de website www.zorgvoorbeweging.nl , kunt u veel betrouwbare, extra informatie vinden over aandoeningen. Vaak met heldere filmpjes daarbij. Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV).